Na jednu jízdenku vlakem i MHD

31. 03. 2014

Od 1. dubna budou moci cestující na železniční trati 310 z Hrubé Vody do Olomouce využít svou jízdenku také k cestování městskou hromadnou dopravou. Olomoucký kraj na této trati dokončil integraci. Vůbec poprvé se toto opatření dotkne drážních spojů jedoucích přímo do krajského města. Na projektu spolupracoval kraj prostřednictvím organizace KIDSOK se statutárním městem Olomouc.

Jediný doklad bude k využití více druhů dopravy stačit již od úterý 1. dubna letošního roku. „Tento pilotní projekt znamená prvotní integraci vlaků jedoucích přímo do Olomouce. Jsem rád, že s námi spolupracovali jak samotní dopravci, tak především starostové dotčených obcí. Věřím, že to povede ke spokojenosti občanů,“ uvedl ředitel Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) Jaroslav Tomík.

Zapojením této trati do Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje se České dráhy připojí k dopravcům IDSOK (Dopravní podnik Olomouckého kraje, Arriva Morava a Auta-Busy Studený) v daném území a pro cestujícího se tak stane cestování veřejnou dopravou příjemnější, jednodušší i levnější.

„Komfort cestujících je důležitou podmínkou úspěšnosti našeho integrovaného systému a konkurenceschopnosti individuální dopravě,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák, který zodpovídá za oblast dopravy. Olomoucký kraj před integrací provedl přepravní průzkum s cílem zjistit chování cestujících a jejich využívání více druhů dopravy.

Nové opatření znamená, že tramvaje a autobusy městské hromadné dopravy v Olomouci bude možné využívat i na jízdenky vydávané Českými drahami pro příslušný úsek železnice. Totéž bude samozřejmě platit i pro jízdu vlakem na doklad zakoupený u Dopravního podniku města Olomouce.

Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje při příležitosti integrace části trati 310 připravil kapesní informační materiál. Podrobnosti budou rovněž zveřejněny formou letáku umístěného přímo ve vozidlech jednotlivých dopravců. Případné další údaje je rovněž možné nalézt na webu www.kidsok.cz - Integrace trati 310 do Olomouce. Příslušná sekce webu obsahuje i kapesní informační leták, mapu oblasti, Smluvní přepravní podmínky IDSOK a Tarif IDSOK.

Železniční trať 310 má v úseku Olomouc – Hrubá Voda celkem 19,4 kilometru. V olomoucké dopravní zóně 71 má dvě zastávky a to přímo v krajském městě a v Bystrovanech. V pracovních dnech jí projede 41 osobních vlaků, v sobotu 27 a v neděli 28. Doba jízdy činí 30 minut.


Poslední změna 31. 03. 2014 12:48:15