Na Helfštýně proběhne druhý ročník Knižních trhů

05. 05. 2017

Krásné knihy za hradbami, představení malých nakladatelství, knihařská řemesla, beseda s autory známých cestopisů, hudba a divadlo. To jsou Knižní trhy na hradě Helfštýn, které se uskuteční v sobotu 27. a neděli 28. května.

Druhý ročník Knižních trhů nabídne náhled do současné knižní produkce. Prostor dostanou především menší nakladatelství zaměřená na uměleckou a vědeckou literaturu. Velký sál H-studia na třetím nádvoří se tak promění v interaktivní  knihkupectví, kde se návštěvníci dozvědí vše podstatné přímo od lidí, kteří se na vzniku publikací podíleli.

V letošním roce se trhy ponesou také v cestovatelském duchu.  Díky knihám bude možné cestovat v čase, prostoru, napříč uměleckými styly nebo od dílny k dílně v rámci představení jednotlivých řemesel  Knižních trhů. Připravena bude také beseda se vzácnými hosty ze skutečného cestovatelského světa. O poutavé vyprávění se podělí Karin  Pavlosková, Břetislav Tureček nebo Martin Stiller.

Autorské čtení zase oživí přirozený amfiteátr v tzv. Psinci mezi třetí a čtvrtou hradní bránou. Spoustu aktivit si návštěvníci vyzkouší na vlastní kůži v připravovaných workshopech, chybět nebude ani hradní antikvariát, koncert smyčcového kvarteta Arrhythmia nebo scénické čtení pohádek od Miloše Macourka a Karla Čapka.

Více informací najdete na webu hradu Helfštýn zde.

Na Helfštýně proběhne druhý ročník Knižních trhů


Poslední změna 05. 05. 2017 14:52:00