Mrtvý nebožtík dorazil do kin. Přispěl mu Olomoucký kraj

10. 01. 2020

Předpremiéru měla ve čtvrtek 9. ledna nová komedie Miloslava Šmídmajera Případ mrtvého nebožtíka. Snímek, který je parodií na domácí i zahraniční kriminálky, se natáčel v Olomouci. Hejtmanství na jeho tvorbu přispělo více než čtvrt miliónem korun z dotačního titulu Podpora kinematografie v turistických regionech Jeseníky a Střední Morava.

Finanční pomoc filmovým štábům je pro nás jednou z možností, jak podpořit cestovní ruch v regionu. Filmový turismus, tedy výlety do míst, kde se natáčely populární filmy a televizní seriály, je v posledních letech stále oblíbenější a láká k nám nové návštěvníky,“ řekl uvolněný člen Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu Vladimír Lichnovský.

Hlavní protagonisty čeká úkol v podobě vyšetřování vraždy úřednice Starablažkové. Na vyřešení případu mají 168 hodin.

Příběh, v němž hrají Hana Vagnerová, Lukáš Příkazký, Tereza Srbová nebo Martin Pechlát, David Novotný a Miroslav Táborský, se odehrává převážně v Olomouci. Filmový štáb v ulicích i parcích hanácké metropole natáčel během loňského léta.

Olomoucký kraj pomáhá filmařům už od roku 2016. V minulosti podpořil třeba vznik snímku Případy Jáchyma Semiše: Dóm Přízraku nebo komponovaného televizního dokumentu Barokní velmož Lichtenstein-Castelcorno.

Mrtvý nebožtík dorazil do kin. Přispěl mu Olomoucký kraj


Poslední změna 10. 01. 2020 10:56:44