Milovníci extrémních sportů se i letos dočkají Horování

13. 11. 2015

I letos se můžeme těšit na setkání horolezců, dobrodruhů, turistů a milovníků extrémních sportů, které se uskuteční poslední listopadový víkend v Domě kultury Šumperk. Již 23. ročník osobité akce s názvem Horování i letos zavede návštěvníky na extrémní místa naší planety. Akce vedle hlavního sobotního programu nabídne také samotný večer věnovaný outdoorovým filmům.

Hlavní program Horování přivítá v sobotu 28. listopadu ve velkém sále DK Šumperk od 17 hodin přední horolezce a dobrodruhy: Pavel Paloncy (extrémní vytrvalostní závody), Tom Obtulovič (ojedinělý trek v Nepálu), Katka Mandulová (stopování v Tibetu), Ondra Beneš s Editou Vopatovou (stěnové lezení v Brazílii) a další.

Autorem tradiční doprovodné výstavy fotografií bude letos Pepé Piechowicz. Akci tradičně moderuje Hanka Písková a stejně tak obvyklé budou hudební vstupy bluegrassové skupiny Beg Bie Country v přestávkách mezi cestopisy.

V pátek 28. listopadu mohou strávit milovníci hor ve společnosti extrémních lidských výkonů na filmovém plátně. „Ve spolupráci s přehlídkou Snow Film Fest jsem vybrali ty nejzajímavější snímky a připravili filmovou scénu Horování. Promítat začneme v pátek 27. listopadu od 18 hodin v šumperském kině Oko,“ zve pořadatelka Michaela Horáková.

„Filmová scéna Horování nabídne přehlídku těch nejlepších filmů se zimní tématikou, které byly v předchozím roce oceněny na nejprestižnějších světových festivalech,“ doplnila Horáková.

Také letošní ročník Horování doprovodí v sobotu populární dopolední soutěže na 3. ZŠ v lezení na umělé stěně, které začnou o půl desáté ráno.

Více informací o programu získáte na www.dksumperk.cz nebo www.snowfilmfest.cz.

Pozvánka


Poslední změna 04. 07. 2023 13:40:15