Město Šternberk nabízí kvalitní podmínky pro rozvoj podnikání

01. 04. 2014

Podnikatelská zóna ve Šternberku má rozlohu cca 14 ha a velký potenciál pro rozvoj podnikání. Podnikatelskou zónu najdete na okraji města, na příjezdu z Olomouce v bezprostřední blízkosti silnice I/46.

K nabízeným pozemkům je vybudována kompletní nová technická infrastruktura s dostatečnou kapacitou, která uspokojí i energeticky náročné podnikatelské záměry. V současné době již v zóně podnikají subjekty v oborech chemie, strojírenství, opravárenství, dopravy, stavebnictví a telekomunikace.

V lokalitě našlo nebo nově realizuje své záměry již 13 podnikatelských subjektů. Nabízené pozemky a budovy jsou rozděleny do několika bloků, které se liší výměrou i cenou. Zájemci o pozemky mohou požádat o koupi celého pozemku nebo jeho části. Jediným kritériem pro výběr zájemce je nabízená cena a využití pozemku v souladu s územním plánem.

Pravidelně aktualizovanou nabídku a další informace najdete na http://zona.sternberk.eu.

Projekt „Podnikatelské zóny Šternberk“ byl oceněn v republikovém i evropském kontextu, když v národním kole 7. ročníku soutěže Evropské ceny za podporu podnikání 2013 získal druhé místo a následně byl Evropskou komisí vyhlášen národním vítězem Evropského ocenění podpory podnikání za převod brownfieldu na podnikatelskou zónu.

Město Šternberk v této souvislosti rovněž nabízí k realizaci projekt výstavby „podnikatelského inkubátoru.“ Na tuto stavbu je již zajištěná kompletní projektová dokumentace včetně pravomocného stavebního povolení.

Kontakt:

Ing. Antonín Hájek, MBA
vedoucí odboru správy majetku města

Město Šternberk
Horní náměstí 16, 785 01 Šternberk
tel.: +420 585 086 214
mobil: +420 725 875 338
e-mail: hajek@sternberk.cz
www.sternberk.eu

inkub-1.jpg
Ocenění pměsta Šternberk Evropskou komisí
ortofoto-zona-podklad.jpg
ortofoto-zona.jpg
Soubor typu .pdfLeták - informace k podnikatelské zóně ve Šternberku(2,3 MB)stáhnout


Poslední změna 01. 04. 2014 10:47:25