Léto v pohraničí nabídne cyklovyjížďku a půlmaraton

08. 08. 2013

Olomoucký kraj a Opolské vojvodství v rámci projektu Léto v pohraničí uspořádají v sobotu 24. srpna společnou kulturně-sportovní akci, která se uskuteční ve Zlatých Horách a v polských Glucholazech. Na české straně se návštěvníci můžou těšit na společnou přeshraniční cyklovyjížďku, polští partneři připravují půlmaraton.

Cyklovyjížďka bude mít kratší (30 km) a dlouhou (70km) variantu a startuje v 10:30 hod na městském kluzišti ve Zlatých Horách. Na všechny účastníky, kteří cyklovyjížďku absolvují, čekají dárky v podobě Olomoucké regionální karty, cykloláhve a trička. Polští organizátoři pro změnu pořádají půlmaraton, který bude mít start v Glucholazech. V obou místech bude také probíhat bohatý kulturně společenský program. Na městském kluzišti ve Zlatých Horách budou od 10:00 do 18:00 hodin k vidění bikerské exhibice, ukázky street dance a latinskoamerických tanců. Návštěvníci budou moci ochutnat regionální speciality, zhlédnout a vyzkoušet si tradiční řemesla, pro děti jsou připraveny soutěže, dětská diskotéka a škola kola. V 16:30 pak začne koncert Michala Hrůzy a kapely Hrůzy. Rovněž v polských Glucholazech v městském amfiteátru Muszla bude ve stejném termínu probíhat bohatý doprovodný program.

Vstup na všechny akce je zdarma. Projekt Léto v pohraničí je realizován v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR – PR 2007 -2013, který je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

cyklovyjizdka-final.jpg
Soubor typu .pdfLeták cyklovyjížďka(9 MB)stáhnout
Soubor typu .pdfProgram pikniku a cyklovyjížďky(1 MB)stáhnout
Soubor typu .jpgPřeshraniční pouliční běh(667,5 kB)stáhnout
Soubor typu .jpgMapa - kratší trasa 30 km(168,8 kB)stáhnout
Soubor typu .jpgMapa - delší trasa 72 km(608,1 kB)stáhnout


Poslední změna 19. 08. 2013 15:13:45