Letní Flora Olomouc připomíná krásy české krajiny

15. 08. 2019

Českou krajinu jako národní klenot představuje hlavní expozice tradiční výstavy Flora Olomouc. Ta začala ve čtvrtek 15. srpna. Slavnostního zahájení se zúčastnil náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Milan Klimeš.

Flora Olomouc láká do regionu tisíce milovníků přírody. Nabízí to nejhezčí, co roste u nás i za našimi hranicemi. Kdo chce zažít, jak kvete a voní Olomoucký kraj, neměl by na výstavě chybět,“ řekl náměstek Klimeš.

Ústřední expozice autorky Pavlíny Švecové vznikla ve spolupráci se spolkem pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Svůj podíl na ní má také Agronomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně.

Ryze české téma letní Flory klade důraz na kvalitu a bohatství české přírody. Provede návštěvníky ovocným sadem, chmelnicí, vinicemi i poli v období žní,“ prozradila ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

Podtitulem letošního ročníku je „Léčivá síla semen“ – návštěvníci je najdou v pavilonu A. Zážitek umocní také ukázka zpracování zemědělských plodin nebo bosá stezka, kde nejen děti objeví svět s jeho různými povrchy. V české krajině navíc mohou všichni lenošit a odpočívat na polštářích naplněných plody a semeny léčivých i užitkových rostlin.

Expozice v dalších pavilonech doplní letní zahradnické trhy, odborné přednášky a bohatý kulturní program ve Smetanových sadech.

Více fotografií najdete ZDE.

Letní Flora Olomouc připomíná krásy české krajiny


Poslední změna 15. 08. 2019 11:32:30