Krajský úřad představil novou strukturu, vzniknou dva nové odbory

15. 08. 2017

S novou organizační strukturou krajského úřadu Olomouckého kraje dnes seznámil novináře jeho ředitel Lubomír Baláš a hejtman Ladislav Okleštěk. Úřad se rozroste o odbor kultury, památkové péče a sportu. Vznikne také odbor informačních technologií.

„Po zřízení samostatného odboru kultury a památkové péče dlouhodobě volali především starostové měst a obcí i ředitelé příspěvkových organizací. My jsme se celou záležitostí důkladně zabývali a ze všech analýz nám jasně vyplynulo, že potřeba odděleného odboru tady skutečně je,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

„Pokud má krajský úřad kvalitně vykonávat přenesenou státní správu v oblasti kultury a památkové péče, tak není možné, aby to bylo jen v podobě oddělení zařazeného do jiného odboru,“ doplnil ředitel Krajského úřadu olomouckého kraje Lubomír Baláš.

Nově vznikne na krajském úřadu také odbor IT. Jeho hlavním úkolem bude rozvoj technologií. Vznikne například centrální úložiště dat pro shromažďování informací od organizací, jichž je kraj zřizovatelem.

Nová organizační struktura začne platit 1. října 2017. K nahlédnutí bude na webových stránkách Olomouckého kraje.

Krajský úřad představil novou strukturu, vzniknou dva nové odbory


Poslední změna 15. 08. 2017 12:15:15