Krajskou dopravu čeká (r)evoluce. Všechno začne příští rok

22. 10. 2019

Střídáte při cestě Olomouckým krajem různé prostředky veřejné hromadné dopravy a už vás nebaví kupovat si na každý spoj samostatný lístek? V rámci Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK) budete mít příští rok možnost zakoupit si jízdenku, kterou půjde použít na vlak, autobus i MHD. Cestující tak výrazně ušetří.

„Lidé budou mít na výběr v drážní dopravě – buď si koupí jízdenku IDSOK a kromě vlaku využijí i jiné dopravní prostředky, nebo si pořídí běžný lístek v tarifu dopravce ČD a z nádraží do dalšího cíle půjdou třeba pěšky nebo pojedou taxíkem,“ uvedl Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Také příští rok zůstanou v platnosti slevové programy Českých drah, a to včetně populárních IN Karet. „Kdo nebude chtít využít výhod jednotného lístku, bude moci po kraji cestovat úplně stejně jako letos,“ dodal Zahradníček.

Například cestující, který pojede z Prostějova do olomoucké fakultní nemocnice, bude moci na jeden jízdní doklad IDSOKu cestovat do krajského města vlakem, pak přesednout na tramvaj nebo MHD, dojet k lékaři a na cestu zpět může využít například autobus. Ušetří tak čas i peníze kupováním lístků na každý spoj zvlášť.

„Důležité je připomenout, že současné slevy pro studeny i důchodce jsou stále v platnosti – na tom se nic nemění,“ zdůraznil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Jízdenky na IDSOK si budou moci cestující zakoupit na stejných místech, jako je tomu dnes. Koordinátor krajské dopravy navíc od nového roku vydá mobilní aplikaci, aby si lidé mohli lístky  nakupovat také z mobilu.

Krajskou dopravu čeká (r)evoluce. Všechno začne příští rok


Poslední změna 22. 10. 2019 12:43:29