Krajská mateřská škola dnes otevřela druhou třídu

05. 09. 2016

Další třídu otevřela na začátku nového školního roku mateřinka Krajského úřadu Olomouckého kraje. Školku, která je určena dětem zaměstnanců úřadu, příspěvkových organizací Olomouckého kraje, ale i zájemcům z řad veřejnosti, bude navštěvovat celkem 34 dětí.

„Jsem ráda, že se prvotní myšlenka zřízení krajské školky takto naplnila. Našim cílem je vytvoření rovnovážného stavu mezi pracovním a osobním životem zaměstnanců a firemní školka se dnes stává standardním motivačním nástrojem. Vnímám důležité rovnítko mezi spokojeným rodičem a spokojeným zaměstnancem,“ uvedla ředitelka Krajského úřadu Olomouckého kraje Lucie Štěpánková.

„Třídy jsou vybavené novým moderním nábytkem. Hračky, didaktické pomůcky i ostatní potřeby jsou nové a moderní a neustále je doplňujeme a obměňujeme podle potřeb dětí. Nechybí ani venkovní hřiště, které nově vybudoval a vybavil olomoucký krajský úřad,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Školní vzdělávací program vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. V krajské školce je zaměřen na polytechnické vzdělávání a podporu logopedické péče.

„V prostředí mateřské školy jsou dětem poskytovány mnohostranné a přiměřené podněty, které přispívají k jejich rozvoji a učení. Dětem je poskytován a vhodně nabízen odborně připravený program, který rozvíjí všechny složky dětské osobnosti,“ vysvětlila ředitelka mateřské školy Pavla Lukáčová. „Celým systémem osobnostního rozvoje dítěte, založeném na integrovaném vzdělávání hrou, činnostmi a prožitky, prolíná polytechnické zaměření a podpora logopedické péče,“ doplnila.

Krajskou mateřskou školu navštěvují děti od dvou a půl do sedmi let věku. Ve školním roce 2016/2017 navštíví řadu divadelních představení, koncerty, hasiče, policii i dopravní hřiště. Zúčastní se také vzdělávacích programů Vlastivědného muzea v Olomouci.

Mateřská škola Krajského úřadu Olomouckého kraje se nachází na Gorazdově náměstí v budově internátu školy profesora Vejdovského.

Více fotografií zde.

Krajská mateřská škola dnes otevřela druhou třídu


Poslední změna 05. 09. 2016 13:44:44