Krajská hospodářská komora zve na Olomouc Fashion Day

22. 09. 2015
Dovozový textil je nepřeválcoval. V Olomouckém kraji funguje, a to víc než dobře, řada oděvních firem, které zaměstnávají desítky i stovky lidí a produkují originální kolekce oděvů. Kvalitní, speciálně pro tu kterou firmu navržených oděvů s puncem originality, nabízejí celou škálu oděvů od těch společenských přes oděvy pro volný čas až po ty ryze sportovní.  Díky tomu řada ze středomoravských firem je svými produkty známá nejen za hranicemi regionu, ale i České republiky. Přesvědčit se o tom mohou všichni, kdo se přijdou podívat na velkou akci připravenou Krajskou hospodářskou komorou Olomouckého kraje na podporu firem, které jsou sice co do počtu zaměstnanců menší než někdejší oděvní kolos OP Prostějov, ale jejich práce rozhodně stojí za pozornost.

„První ročník oděvní akce, kterou jsme nazvali „OLOMOUC FASHION DAY“, má ukázat, jak zajímavé věci zdejší firmy dodávají na trh. I to, že dokáží využít jak klasické techniky, tak supermoderní postupy a materiály, včetně nanomateriálů,“ podotkla ředitelka krajské hospodářské komory Jitka Janečková Moťková. Akce se bude konat dne 30. 9. 2015 v kongresovém sále Regionálního centra Olomouc a bude rozdělená do dvou bloků. „Na první část tohoto odpoledne jsme připravili konferenci určenou pro odborníky, kteří budou mluvit o oděvním a textilním průmyslu z nejrůznějších úhlů pohledu, včetně zaměstnanosti, perspektivy odvětví pro uplatnění mladých lidí, využití moderních materiálů a podobně,“ uvedla garantka Olomouc Fashion Day Dagmar Vraštilová z Krajské hospodářské komory.  Po skončení odborné části v 18 hodin začne módní přehlídka určená pro všechny, kteří se chtějí přesvědčit, jak zajímavé věci vznikají v regionu v daném odvětví a chtějí podpořit místní firmy z oboru, který kdysi na Hané patříval k „rodinnému stříbru“.

 „Chceme ukázat, že zmíněné odvětví v Olomouckém kraji stále žije a existuje tu řada firem zabývajících se kvalitní výrobou oděvů,“ dodala Dagmar Vraštilová. V rámci módní přehlídky příchozí uvidí kolekce mnoha značek dámské, pánské i dětské módy jako jsou Barrsa Fashion, Bernhardt Fashion CZ, DRAPS, Hana Sigmundová – PIKOLINI.CZ, JE Holding, Majerka – Kateřina Majerová, MODĚVA, NanoTrade, kolekci Střední školy designu a módy v Prostějově či prezentaci tvorby módní návrhářky Marty Musilové a dále módních doplňků firmy KAZETO a dalších firem. Večerem bude provázet moderátorka Vanda Rajnochová. Součástí přehlídky je také kadeřnická a vizážistická show Studia 9 – Veroniky Továrkové, taneční vystoupení děti z baletní školy Iriny Popové i pěvecké číslo Martina Šafaříka, finalisty Superstar. Všichni diváci s platnou vstupenkou pak mohou ve slosování vyhrát jeden z obrazů „Léčivé malování“ z Art studia Jany Látalové a ochutnat novinky Pivovaru ZUBR.

Partneři akce:
Město Šumperk, NanoTrade, Bernhardt, Počítačová služba, Šicí technika Brother, DRAPS, MODĚVA, Marta Musilová - módní návrhářka, Léčivé malování, Studio 9 - Veronika Továrková, Pivovar ZUBR, SŚ designu a módy Prostějov, Baletní škola Iriny Popové, Galerie Moritz, Obchodní centrum Zlatá Brána

Záštita nad akcí: hejtman Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil, Magistrát města Olomouce, Magistrát města Prostějova, Město Šumperk

Tato akce, která se koná v rámci projektu BusinessPoint, navazuje na loňský nultý ročník konaný v rámci Setkání manažerů.

Pozvánka
Soubor typu pdfPozvánka s programem(440,1 kB)stáhnout


Poslední změna 22. 09. 2015 13:15:07