Krajem podpořená kultura je vidět po celém světě

20. 09. 2017

Podpora Olomouckého kraje kultuře má hmatatelné výsledky. Ještě ani pořádně nedozněly příznivé ohlasy na výstavu terakotové armády na Floře, kterou hejtmanství dotovalo částkou 300 tisíc korun a do světa letí další podpořený projekt. Na nový snímek Kvarteto režiséra Miroslava Krobota uvolnil kraj 700 tisíc korun. Film teď míří na festivaly do zámoří, pak se bude promítat i v Olomouci, kde se natáčel.

„Kultura vždycky doplácela na to, že jí v prvé řadě nejde o zisk. To je v dnešním světě trošku problém, a právě proto si myslím, že si filmaři, stejně jako další umělci podporu zaslouží. Nemluvě o tom, že se Kvarteto natáčelo v Olomouci, takže náš region získal skvělou reklamu,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Do hlavních rolí komedie o čtyřech muzikantech, kteří se snaží najít pocit štěstí, obsadil Krobot Barboru Polákovou, Jaroslava Plesla, Lukáše Melníka a Zdeňka Julinu. Ve snímku diváci uvidí také Jiřího Schmitzera nebo Janu Štěpánkovou.

 „Vzhledem k našemu věku by se dalo čekat, že se budeme zabývat bilančními tématy. Nakonec jsme napsali scénář o vztazích třicátníků. Naši drzost omlouvá snaha zaznamenat ducha dnešní doby, která je stejná pro třicátníky i šedesátníky. Takže Kvarteto by mohlo být pro všechny divácké adresy,“ řekl režisér Miroslav Krobot. Rodák ze Zábřeha natočil v našem regionu také svůj předchozí celovečerní snímek Díra u Hanušovic, který získal mimo jiné tři České lvy.

V českých kinech bude Krobotův nový film Kvarteto k vidění od 30. listopadu.

Barbora Poláková obsadila jednu z hlavních rolí.


Poslední změna 20. 09. 2017 08:40:52