Kraj ukončil příjem žádostí o kotlíkové dotace

30. 04. 2018

Přesně podle schváleného harmonogramu ukončil Olomoucký kraj v pondělí 30. dubna příjem žádostí o kotlíkové dotace. A z prvních čísel je zřejmé, že o finanční podporu na výměnu topidel měli lidé ještě větší zájem než v loňském roce. O peníze si požádalo přes dva tisíce žadatelů.

„Smyslem kotlíkových dotací je zlepšení životního prostředí. Proto jsem rád, že lidé mají o krajskou podporu zájem a chtějí se starých a neekologických kotlů zbavit,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Vloni kraj přijal 1967 žádostí, letos jich eviduje 2092. Nejpozději do konce června by pak mělo být jasné, kolik zájemců splnilo všechna potřebná kritéria a kolik žadatelů nakonec kraj celkem podpoří. „Největší zájem byl o kondenzační kotle na zemní plyn a o tepelná čerpadla,“ dodal náměstek hejtmana Pavel Šoltys.

Hejtmanství počítá pro tento rok s tím, že mezi žadatele rozdělí více než 166 miliónů korun. Na rozdíl od loňska lidé vyplňovali potřebné formuláře elektronicky a z pohodlí domova. Podmínkou přijetí žádosti ale zůstalo její písemné doručení na krajský úřad, a to do deseti dnů od provedení internetové registrace.

Kraj ukončil příjem žádostí o kotlíkové dotace


Poslední změna 30. 04. 2018 13:32:26