Kraj se v Bruselu zúčastnil diskuze na téma Podnikání mladých lidí: klíč k posílení konkurenceschopnosti a růstu v regionech

20. 10. 2016

Olomoucký kraj se v úterý 11. 10. 2016 představil v Bruselu na mezinárodním semináři v rámci 14. ročníku Evropského týdne regionů a měst. V letošním roce se akce konala ve dnech 10. – 13. 10. 2016. V průběhu celého týdne se v Bruselu uskutečnilo přibližně 130 seminářů a debat, které byly doplněny doprovodnými akcemi.

Debaty na téma „Podnikání mladých lidí: klíč k posílení konkurenceschopnosti a růstu v regionech“ se zúčastnili společně s pořádajícím regionem Podlaským vojvodstvím z Polska zástupci ze Severního Irska, Umbrie (Itálie), Karlovace, Varaždinské župy (Chorvatsko), Prešova a také partnerského regionu Olomouckého kraje - AO Vojvodina.

Petr Heinisch z Odboru strategického rozvoje Krajského úřadu Olomouckého kraje hovořil ve svém vystoupení o nástrojích a programech v kraji na podporu začínajícího podnikání prostřednictvím podnikatelského vzdělávání. Zmíněny byly například soutěž Podnikavá hlava, projekty Moravské vysoké školy Olomouc včetně projektu Rozvoj podnikatelské gramotnosti žáků obchodních akademií, projekt Smart Akcelerátor Olomouckého kraje na podporu rozvoje inovačního prostředí v regionu, a v neposlední řadě také Teritoriální pakt zaměstnanosti Olomouckého kraje, dohoda o spolupráci v oblasti zaměstnanosti.

Evropský týden regionů a měst se tematicky zaměřuje na regionální rozvoj a každoročně navštíví semináře, debaty a workshopy několik tisíc účastníků z většiny členských států EU i mimoevropských odborníků na regionální politiku. Hlavním tématem letošního ročníku bylo motto “Regiony a města pro udržitelný a inkluzivní růst.“

Petr Heinisch_Olomoucky kraj_Seminar Podnikani mladych lidi klic k posileni konkurenceschopnosti a rustu v regionech
Seminar Budouci Smart Technologie pro prumysl 4.0 Era na Stalem zastoupeni  CR v Bruselu
Evropská komise v Bruselu


Poslední změna 28. 11. 2016 09:34:36