Kraj se rozsvítí modře. Symboliku provází skutky

01. 04. 2021

Olomoucký kraj se také letos zapojí do projektu Česko svítí modře. Ten upozorňuje na problémy lidí s autismem a jejich rodin. Budova krajského úřadu v Olomouci se proto v noci z 2. na 3. dubna rozsvítí modře.

„Olomoucký kraj se otázkou autismu nezabývá pouze tak, že se připojí k symbolické kampani. Máme například pracovní skupinu, která problematiku autismu řeší – tvoří ji odborníci z oblasti školství, zdravotnictví a sociálních věcí. Na začátku letošního roku jsme navíc otevřeli novou pobytovou službu pro osoby s poruchou autistického spektra, která funguje prostřednictvím centra Klíč,“ uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sociálních věcí.

Osvětová kampaň Česko svítí modře vznikla v roce 2014. Od té doby se do ní zapojují stovky organizací po celé zemi. Další informace k tomu, jak Olomoucký kraj přistupuje k problematice lidí s poruchou autistickou spektra, najdou zájemci na odkazu https://www.olkraj.cz/problematika-osob-s-poruchou-autistickeho-spektra-pas-cl-3570.html.

Kraj se rozsvítí modře. Symboliku provází skutky     Archivní foto


Poslední změna 01. 04. 2021 08:39:35