Kraj přidá peníze na akce dobrovolných hasičů

24. 05. 2018

Na čtyři milióny korun navýší Olomoucký kraj podporu dobrovolných hasičů v regionu. Peníze mohou využít na pořádání soutěží v požárním sportu dospělých i mládeže, organizaci významných oslav založení sborů nebo výstav a prezentací požární techniky.

Původně kraj na tyto účely uvolnil tři a půl miliónu korun. Už v prvním kole ale krajští radní schválili 53 žádostí za více než tři milióny a sto tisíc. V první části druhého kola pak dalších dvaadvacet požadavků za téměř čtyři sta tisíc a na dvaatřicet zájemců se nedostalo. Právě proto bylo potřeba celkovou částku tohoto dotačního programu navýšit,“ řekla vedoucí oddělení krizového řízení krajského úřadu Alena Hložková.

Navýšení peněz pro hasiče už projednala Rada Olomouckého kraje. Podpora sborů je jednou z priorit hejtmanství.

Dobrovolní hasiči jsou v mnoha vesnicích často jediným spolkem, který se stará o společenský a kulturní život v obci. Navíc aktivně pracují s mládeží, kterou dokážou přilákat k zajímavému a užitečnému požárnímu sportu,“ připomněl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Navýšení peněz v rámci dotačního programu musí schválit ještě krajští zastupitelé.

Podrobnosti najdou zájemci o dotace na odkazu https://www.olkraj.cz/dotace-na-cinnost-akce-a-projekty-hasicu-spolku-a-pobocnych-spolku-hasicu-olomouckeho-kraje-2018-prijem-zadosti-24-1-31-7-cl-4159.html.

Kraj přidá peníze na akce dobrovolných hasičů


Poslední změna 24. 05. 2018 12:28:33