Kraj posílí záchranku v Přerově

25. 01. 2019

Téměř tři a půl tisíce výjezdů za rok podnikají vozy rychlé zdravotnické služby v Přerově. Olomoucký kraj se proto rozhodl, že počet tamních pracovníků o jednu směnu posílí. Noví zaměstnanci nastoupí na záchranářskou základnu v červenci.

„Přerovskou záchranku posílí pět lidí. Rozšíří tak současný tým zdravotnických profesionálů, který je velmi vytížený. Novinka ulehčí nejen samotným pracovníkům záchranné služby, ale hlavně přispěje k ještě rychlejšímu zajištění první pomoci v regionu,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Posila bude sloužit sedm dnů v týdnu a dvanáct hodin denně. Rozšíření přerovské záchranky vyjde kraj na zhruba tři milióny korun ročně. Uvolnění potřebných financí na svém posledním zasedání schválili krajští radní.

Nejde ale o jedinou investici, které se záchranáři od hejtmanství tento rok dočkají. Kraj totiž bude pokračovat v modernizaci sanitek záchranné služby. Postupně chce vyměnit všechny její vozy, přičemž hodnota zakázky činí několik desítek miliónů korun.

 „Kraj letos také postaví novou základnu záchranné služby v Uničově, později i v Zábřehu, Jeseníku a Šternberku,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Kraj posílí záchranku v Přerově


Poslední změna 25. 01. 2019 14:02:03