Kraj pomohl dětem s mozkovou obrnou. A přispěl i na vzdělávání ve zdravotnictví

31. 05. 2023

Olomoucký kraj rozhodl o rozdělení dalších peněz do oblasti veřejného zdraví. Tentokrát je řeč o dotačním titulu Podpora významných aktivit v oblasti zdravotnictví – zaměřuje se na vzdělávání i pomoc dětem. 

„Letos jsme hodnotili celkem šest žádostí, které se podařilo bez výjimky uspokojit. Vzhledem k pravidlům dotačního titulu se první část žadatelů rekrutovala z řad pořadatelů velkých vzdělávacích akcí pro odbornou veřejnost. Druhou část žádostí podaly organizace, které poskytují specializovanou zdravotní péči dětem s kombinovaným postižením, přičemž tato péče není hrazena v rámci veřejného zdravotního pojištění,“ doplnil informace Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví.

Pořadatelé vzdělávacích akcí tak obdrží celkem 300 tisíc korun, poskytovatelům specializované zdravotní péče o děti je určen téměř jeden milión korun. Žadateli byly, mimo jiné, Univerzita Palackého v Olomouci nebo Asociace rodičů dětí s dětskou mozkovou obrnou a přidruženými neurologickými onemocněními.  

ilustrační foto


Poslední změna 31. 05. 2023 12:02:30