Kraj pokračuje v podpoře vzdělávání

24. 08. 2018

V průběhu letních prázdnin vyhodnotili radní Olomouckého kraje podporu pro žáky technických oborů ukončených maturitní zkouškou. Zároveň také odsouhlasili odeslání finančních prostředků do škol, kde peníze poslouží na poskytnutí motivačních stipendií.

„Hejtmanství podporuje řemesla a maturitní obory, které na trhu práce chybí. Chceme tak udržet konkurenceschopný pracovní trh a nabídnout uplatnění lidem, kteří si budoucí profesi teprve vybírají. Účelem stipendií je zároveň motivovat žáky k lepším výkonům,“ uvedl náměstek Olomouckého kraje pro oblast školství Ladislav Hynek.

Ředitelé středních škol poslali kraji požadavek na více než jeden milión korun, peníze využijí jako motivační příspěvek vzorným žákům maturitních oborů. Poskytnutí stipendií prošlo radou kraje bez připomínek.

„Kvalifikovaní řemeslníci a absolventi s maturitou jsou pro rozvoj regionu nepostradatelní. Olomoucký kraj jejich vzdělávání podporuje také investicemi do škol, kam nakupuje například moderní vybavení odborných učeben a dílen,“ dodal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Kraj pokračuje v podpoře vzdělávání - ilustrační foto


Poslední změna 24. 08. 2018 11:22:12