Kraj podpoří 51 inovačních voucherů

04. 04. 2014

Olomoucký kraj a Regionální rada ROP Střední Morava finančně podpoří v rámci projektu „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“ celkem 51 podnikatelských subjektů z Olomouckého kraje. Podpora bude mít podobu takzvaných inovačních voucherů, jimiž firmy mohou platit za spolupráci s vědeckovýzkumnými institucemi, tj. vysokými školami. Seznam úspěšných žadatelů schválila ve čtvrtek 3. dubna Rada Olomouckého kraje.

Například přerovský výrobce anorganických pigmentů PRECHEZA a. s. získá 147 tisíc korun na realizaci projektu „Materiál na urychlení rozkladu plastových fólií“, na němž bude spolupracovat s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Společnost NEW ENERGY s. r. o. získá téměř 150 tisíc korun na spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci, kde předmětem bude zjišťování stability koloidních disperzí vitamínu C. Seznam všech úspěšných žadatelů je k dispozici v přiloženém dokumentu.

Podpoření 51 projektů bude dotováno celkem 6,9 miliónů korun. Regionální rada ROP Střední Morava na něj z evropských zdrojů poskytne 5 miliónů korun a Olomoucký kraj podpoří inovační aktivity 1,9 milióny korun.

V loňském roce, v rámci I. etapy projektu, bylo podpořeno 44 inovačních projektů v celkové výši 6,1 miliónu korun.

Soubor typu .xlsxSeznam úspěšných žadatelů o inovační voucher(17,3 kB)XLSX | PDF


Poslední změna 04. 04. 2014 10:48:15