Kraj podpoří 51 inovačních voucherů

04. 04. 2014

Olomoucký kraj a Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava finančně podpoří v rámci projektu „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“ celkem 51 podnikatelských subjektů z Olomouckého kraje. Podpora bude mít podobu takzvaných inovačních voucherů, jimiž firmy mohou platit za spolupráci s vědeckovýzkumnými institucemi, tedy vysokými školami. Seznam úspěšných žadatelů schválila ve čtvrtek 3. dubna Rada Olomouckého kraje.

Mezi podpořenými podnikatelskými subjekty je i přerovský výrobce anorganických pigmentů PRECHEZA, který získá 147 tisíc korun na realizaci projektu „Materiál na urychlení rozkladu plastových fólií“. Na projektu bude spolupracovat s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Společnost NEW ENERGY získá téměř 150 tisíc korun na spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci. Peníze využijí na zjišťování stability koloidních disperzí vitamínu C. Seznam všech úspěšných žadatelů je k dispozici v přiloženém dokumentu.

Podpoření 51 projektů bude dotováno celkem 6,9 miliony korun. Regionální rada ROP Střední Morava na něj z evropských zdrojů poskytne 5 milionů korun a Olomoucký kraj podpoří inovační aktivity 1,9 miliony korun.

V loňském roce, v rámci I. etapy projektu, bylo podpořeno 44 inovačních projektů v celkové výši 6,1 miliónu korun.

Soubor typu .xlsxSeznam úspěšných žadatelů o inovační voucher(17,3 kB)XLSX | PDF


Poslední změna 04. 04. 2014 10:53:05