Kraj letos díky dotacím zrekonstruuje další silnice

19. 01. 2021

Olomouckému kraji se podařilo získat výraznou podporu investic do komunikací II. a III. třídy. Státní fond dopravní infrastruktury letos do regionu pošle více než 225 miliónů korun. Peníze jsou určeny pro silnice ve vlastnictví Olomouckého kraje, o které se stará správa silnic.

„Komunikace II. a III. tříd v Olomouckém kraji byly ze strany státu dlouhodobě podfinancované, kraj je tak převzal ve špatném stavu. Peníze z fondu nám pomohou na několika místech současnou situaci výrazně změnit k lepšímu,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha.

Krajský správce silnic dotace využije na celkem pět investiční akcí. Tou největší je rekonstrukce silnice Troubky – Vlkoš. Úsek v délce 4,6 kilometru počítá s pracemi přímo v Troubkách a pak také v extravilánu obou obcí, s výjimkou území za hranicemi Zlínského kraje. Výsledná cena vzejde až z výběrového řízení, které by mělo skončit za několik týdnů – dá se však očekávat, že překročí 100 miliónů korun.

„K dalším akcím budou patřit práce na silničním spojení Hanušovic a Rudy, okružní křižovatka v Mohelnici nebo průtah Mezicemi, které patří k Náklu,“ dodal náměstek Zácha.

Správa silnic Olomouckého kraje je připravena letos pokračovat také v investičních akcích, na které přispívá Evropská unie prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu. K těm patří například komunikace II. třídy mezi Medlovem a Uničovem, další etapa rekonstrukce silnice II/448 Laškov - Kandia a oprava betonových úseků komunikace II. třídy, která vede Oderskými vrchy od dálnice u Velkého Újezdu do obce Potštát.

Pokračovat budou také už dříve zahájené akce, mezi které se počítá například rekonstrukce průtahů obcemi Všechovice, Skrbeň, Určice a Alojzov nebo oprava mostu v Opatovicích na Přerovsku.

Kraj letos díky dotacím zrekonstruuje další silnice      Archivní foto


Poslední změna 19. 01. 2021 13:36:47