Kraj jednal s poskytovateli sociálních služeb

30. 09. 2019

O stavu přípravy a finalizaci Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na roky 2021 – 2023 diskutovali zástupci Olomouckého kraje s poskytovateli sociálních služeb. V pořadí páté společné setkání proběhlo ve čtvrtek 26. září v budově olomouckého magistrátu.

Důležité z pohledu poskytovatelů byly také informace o stavu aktualizace sítě sociálních služeb pro rok 2020, dotačním řízení a termínech pro podávání žádostí o dotaci na zajištění sociálních služeb ze státní účelové dotace na příští rok. Řeč byla i o aktivitách Olomouckého kraje v oblasti podpory rodiny, mezigeneračního soužití a aktivního života seniorů,“ řekla vedoucí krajského odboru sociálních věcí Irena Sonntagová.

S velkým zájmem se setkalo vystoupení náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Jany Hanzlíkové a jejího kolegy z odboru sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení Jana Vrbického. Jejich prezentace se týkaly stavu přípravy novely zákona o sociálních službách a legislativních změn v dalších oblastech v působnosti ministerstva.

Během pravidelných pracovních setkání získávají poskytovatelé sociálních služeb v regionu aktuální informace z oblasti plánování a financování sociálních služeb. Zároveň nechybí prostor k diskusi o praktických otázkách poskytování sociálních služeb a vzájemné spolupráci mezi poskytovateli a krajem.

Kraj jednal s poskytovateli sociálních služeb


Poslední změna 30. 09. 2019 14:54:50