Koronavir Babičku roku nezastavil. Soutěž proběhne v září

19. 08. 2020

Za necelý měsíc proběhne v Olomouci další ročník soutěže o Babičku roku. Letos bude akce v mnoha ohledech jiná než dřív. Pořadatelé chtějí účastníky programu i diváky maximálně ochránit před nemocí Covid -19.

„Z důvodu protiepidemických opatření bude v sále maximálně pět set osob. Všichni budou mít roušky, občerstvení bude zdarma, ale balené. A abychom měli počet návštěvníků lépe pod kontrolou, nově budou prodávány vstupenky za symbolickou cenu padesát korun,“ upřesňuje průběh akce, která se uskuteční 15. září na Floře v Olomouci, předsedkyně Krajské rady seniorů Milena Hesová.

Kandidátky na Babičku roku musí prokázat například smysl pro tvořivost, tanec, módu nebo recitační přednes.

„Anketa o Babičku roku vznikla před pěti lety právě v našem kraji a postupně ji začala přebírat další hejtmanství. Mám radost z toho, že se nápad ujal, a hlavně, že soutěž baví účinkující i diváky,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Pokud by se epidemiologická situace dramaticky zhoršila, bude soutěž přenášet TV Šlágr – akce by v takovém případě proběhla bez účasti diváků, kteří by její průběh sledovali v televizi.

Babička roku - ilustrační foto


Poslední změna 19. 08. 2020 13:00:03