Kdo vyhraje Stavbu roku? Kandidátů je v regionu spousta

27. 01. 2021

Letos se v regionu opět uskuteční soutěž Stavbu roku Olomouckého kraje. Přihlášky mohou lidé posílat do 26. února. Soutěžit se bude v několika kategoriích, vítěze oznámí porota v průběhu dubna na výstavě Stavotech.

„V Olomouckém kraji je spousta krásných staveb, které si ocenění zaslouží. Některé vznikly s podporou hejtmanství, další jsou iniciativou soukromých či jiných investorů. V každém případě bude mít porota těžký výběr, což je pro samotnou soutěž jedině dobře,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Oceňovat se budou stavby určené k bydlení a rekreaci, veřejné prostory, stavby průmyslové i dopravní nebo ty, které prošly rekonstrukcí. Porota zhodnotí jejich vzhled, funkčnost a například i vztah k životnímu prostředí.

„Těší mě, že vedle ryze architektonických soutěží v našem kraji probíhá také Stavba roku, která se soustředí na ocenění řady funkčních aspektů a fakticky přispívá k propagaci dobrého řemesla a odbornosti v oblasti stavitelství,“ dodal Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro oblast kultury a památkové péče.

Pravidla soutěže i přihlášku naleznete pod článkem.

Jedním z vítězů minulého ročníku soutěže Stavba roku Olomouckého kraje se stal objekt Rezidence U parku v Olomouci
Soubor typu pdfStavba roku - přihláška(363,6 kB)stáhnout
Soubor typu pdfStavba roku - pravidla soutěže(221,1 kB)stáhnout


Poslední změna 27. 01. 2021 14:37:54