Jeseníky jsou ve finále prestižní soutěže o excelentní turistickou destinaci

25. 08. 2015

Jeseníky se probojovaly do finále 8. ročníku prestižní soutěže Evropské komise o excelentní turistickou destinaci EDEN. Nejvyšší moravské hory soutěží se svým produktem „Ochutnejte Jeseníky".

Tématem letošního osmého ročníku soutěže je Cestovní ruch a lokální gastronomie. Do národního finále se kromě Jeseníků dostaly další čtyři destinace: Broumovsko, Orlické hory a Podorlicko, Slovácko a Železné hory. Jeseníky soutěží s iniciativou Ochutnejte Jeseníky, která se od roku 2011 snaží vracet do jídelníčků jesenických restaurací původní recepty za použití místních surovin a produktů.

Iniciativa Ochutnejte Jeseníky byla oceněna také v jiné významné soutěži již v roce 2013, kdy získala Velkou cenu cestovního ruchu.

„Velmi nás těší, že se Jeseníkům podařilo dostat do finále soutěže EDEN 2015. Nyní nás dle pořadatelů čeká návštěva hodnotící komise, která rozhodne o konečném pořadí jednotlivých destinací," řekla koordinátorka projektu Ochutnejte Jeseníky Lenka Dusová ze Sdružení cestovního ruchu Jeseníky.

Vítěz soutěže o excelentní turistickou destinaci EDEN bude vyhlášen během slavnostního večera pořádaného v rámci Fóra cestovního ruchu v listopadu 2015 v Plzni.

Ilustrační foto (autor: Duchoslavová)


Poslední změna 31. 08. 2015 16:22:45