Jesenickou nemocnici nově vlastní společnost Agel

02. 02. 2016

Změna majitele Jesenické nemocnice je dobrou zprávou jak pro vedení Olomouckého kraje, tak především pro občany Jesenicka. Jednání o změně majitele zdravotnického zařízení v Jeseníku nebyla jednoduchá. Dneškem má kraj konečně vyřešen neuralgický bod v oblasti zdravotnictví.

„Se společností Agel, potažmo s její dceřinou společností Středomoravskou nemocniční, má hejtmanství výborné zkušenosti v poskytování zdravotní péče. O dalším fungování Jesenické nemocnice bude vedení Olomouckého kraje dále s novým majitelem jednat a hledat společnou cestu v zajištění optimální a kvalitní zdravotní péče pro občany Jesenicka. Společnost Agel je pro nás dostatečnou zárukou a dlouhodobým solidním partnerem,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

„Pacienti ani zaměstnanci Jesenické nemocnice nemusí mít ze změny vlastnické struktury obavy. Neplánujeme omezovat provoz oddělení ani spektrum poskytované péče. Naopak plánujeme rozvoj nemocnice a masivní investice,“ doplnil Ján Dudra, předseda představenstva společnosti Agel.

Skupina Agel, která je jedním z největších soukromých poskytovatelů zdravotní péče v Evropě, provozuje jen v České republice celkem deset nemocnic, sedm poliklinik a další specializovaná pracoviště.

„Jesenická nemocnice je v pořadí čtvrtou naší nemocnicí v Olomouckém kraji a celkově jedenáctou ve skupině Agel. Tento krok plně koresponduje se strategií naší společnosti dále růst a rozvíjet se,“ uvedl předseda představenstva společnosti Agel Ján Dudra.

Středomoravská nemocniční a.s. (člen skupiny Agel) provozuje v regionu nemocnice v Prostějově, Šternberku a v Přerově. Olomoucký kraj jí tato zdravotnická zařízení pronajímá od července 2007.  

Jesenická nemocnice   Foto: Deník/Petr Krňávek
Jesenická nemocnice   Foto: Deník/Petr Krňávek
Jesenická nemocnice   Foto: Deník/Petr Krňávek


Poslední změna 02. 02. 2016 16:22:27