Informace pro poskytovatele sociálních služeb

27. 06. 2017

Do mimořádného kola dotačního řízení mohou podat žádost všichni poskytovatelé sociálních služeb, kteří obdrželi dotaci v rámci Podprogramu č. 1, a to bez rozdílu právní formy, kteří budou požadovat navýšení státní účelové dotace na sociální služby poskytnuté kraji v souvislosti s novelou nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě.

Praxe je odlišná od let předchozích, kdy docházelo k dofinancování na základě již podaných žádostí. Dofinancování tedy nebude možno přiznat službám, které v rámci mimořádného kola dotačního řízení o navýšení dotace nepožádají, a to ani těm, které nebyly v rámci řádného kola dotačního řízení upokojeny do výše svého požadavku.

Řádné kolo dotačního řízení je tedy definitivně ukončeno a v rámci mimořádného kola dotačního řízení budou administrovány pouze žádosti podané do tohoto mimořádného kola.

Žádost bude možno podat pouze na navýšení osobních nákladů - nikoli na jakékoli provozní náklady.

Co se týče konkrétního způsobu podávání žádostí v OK služby - poskytovatel, v současnosti jedná MPSV ČR se společností Společnost OKsystem a. s.; bližší informace tedy prostřednictvím těchto stránek obdržíte po ukončení tohoto jednání (pravděpodobně v týdnu od 3. 7. 2017).

Termín otevření aplikace je uveden v dokumentu „Vyhlášení výzvy – Podprogram č. 1“ zveřejněném na tomto linku.


Poslední změna 27. 06. 2017 14:10:26