Informace k vyhlášenému dotačnímu programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji I.

07. 01. 2016

Olomoucký kraj vyhlásil dotační program Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji I. pro fyzické osoby - vlastníky rodinných domů v Olomouckém kraji a vyzývá k předkládání žádostí o poskytnutí dotace na realizaci tzv. dílčího projektu, v rámci kterého mohou fyzické osoby realizovat v rodinném domě na území Olomouckého kraje výměnu zdroje tepla (kotle) na pevná paliva s ručním přikládáním za nový zdroj tepla.

Dotační program je vyhlášen v rámci projektu Olomouckého kraje „Snížení emisí z lokálního vytápění rodinných domů v Olomouckém kraji“ realizovaného v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 - 2020 (Prioritní osa 2, Specifický cíl 2.1).

Dotací lze podpořit výměnu stávajícího kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za kotel na pevná paliva (uhlí, kombinace uhlí + biomasa, biomasa), tepelné čerpadlo a plynový kondenzační kotel. V souvislosti s výměnou zdroje tepla je možno provést také instalaci solárně-termické soustavy pro přitápění nebo přípravu teplé vody a další doprovodná opatření, tj. technická opatření vedoucí ke snížení energetické náročnosti rodinného domu (tzv. „mikro“ energetická opatření).

Dotační program je vyhlášen od 6. 1. 2016 do 13. 5. 2016, přičemž samotný příjem žádostí bude probíhat od 22. 2. 2016 do 13. 5. 2016 do 12:00 hod. Veškeré další informace včetně formuláře žádosti, místa příjmu žádostí a kompletních podmínek dotačního programu naleznete na webových stránkách Olomouckého kraje www.olkraj.cz, konkrétně pak v sekci věnované dotačním programům
www.olkraj.cz/dotace2016 nebo v sekci věnované kotlíkovým dotacím
www.olkraj.cz/kotlikovedotace.

Kontaktním místem je oddělení grantových schémat Odboru strategického rozvoje kraje, územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40b, 779 11 Olomouc (výšková budova RCO naproti hlavnímu nádraží, 6. patro). Dotazy a žádosti o konzultace lze zasílat písemně dopisem, e-mailem. Dále je možno ve všech pracovních dnech osobně navštívit pracovníky oddělení grantových schémat na výše uvedené adrese.

Kontaktní osoby:

Ing. Martin Hrubý                        tel.: 585 508 697         e-mail: m.hruby@kr-olomoucky.cz

Ing. Hana Bezděková, DiS.          tel.: 585 508 393         e-mail: h.bezdekova@kr-olomoucky.cz

Ing. Jana Skoumalová                 tel.: 585 508 441         e-mail: j.skoumalova@kr-olomoucky.cz

Ing. Aneta Havlíčková                 tel.: 585 508 382         e-mail: a.havlickova@kr-olomoucky.cz

Zdenka Valentová, DiS.              tel.: 585 508 439         e-mail: z.valentova@kr-olomoucky.cz

Ing. Martin Černocký                   tel.: 585 508 342         e-mail: m.cernocky@kr-olomoucky.cz

Ing. Bohumila Čechová               tel.: 585 508 447         e-mail: b.cechova@kr-olomoucky.cz

V případě osobní konzultace doporučujeme termín konzultace předem dohodnout s příslušnou kontaktní osobou. Kromě výše uvedených e-mailových adres mohou zájemci o kotlíkové dotace své dotazy směřovat na e-mail kotlikovedotace@kr-olomoucky.cz.  

V období od vyhlášení dotačního programu do zahájení příjmu žádostí bude Olomoucký kraj pořádat informační semináře pro žadatele ve vybraných městech Olomouckého kraje, konkrétně pak v. v Hranicích, Javorníku, Jeseníku, Konici, Lipníku nad Bečvou, Litovli, Mohelnici, Prostějově, Přerově, Šternberku, Šumperku, Uničově a Zábřehu. Na seminářích Vás pracovníci Krajského úřadu Olomouckého kraje seznámí s dotačním programem, podmínkami programu, bude prezentována žádost a způsob jejího vyplnění a další potřebné informace. Budete mít možnost vznést své dotazy na tyto pracovníky a individuálně konzultovat problematiku kotlíkových dotací. Na každém semináři proběhne prezentace informací k dotačnímu programu ze strany pracovníků KÚOK ve dvou blocích, a to cca ve 12:00 hod. a pak cca v 15:30 hod. Mimo dobu prezentace budou pracovníci KÚOK k dispozici k individuálním konzultacím, a to do 19:00 hod. Bližší informace o místech a termínech konání jednotlivých seminářů naleznete v pozvánce, která je zveřejněna na tomto webu věnovaném kotlíkovým dotacím, konkrétně pak v sekci "Informační semináře pro občany".


Poslední změna 13. 06. 2017 14:44:50