Hodnocení projektu „Senioři bez hranic 2018“

19. 11. 2018

Projekt „Senioři bez hranic“ ukončil svůj sedmý ročník. V červenci a srpnu 2018 navštívilo 185 seniorů celkem 23 aktivit, které pro ně připravili zdarma olomoucké neziskové organizace a partneři. V dlouhotrvajících tropických teplotách letošního léta byla průměrná návštěvnost 65 %.

 

"I letos jsme pozvali seniory na netradiční akce, které jinde nezažijí, k moderním pohybovým aktivitám v kruhu svých vrstevníků i na vzdělávání v zajímavých tématech zábavnou, letní formou", říká autorka a koordinátorka tohoto projektu Milada Šnajdrová a dodává: "Senioři si mohli zahrát bowling a navíc poznali zázemí bowlingových drah,  prohlédli si jinak nepřístupná místa technicky zajímavé budovy BEA." V letošní nabídce senioři našli také zajímavé povídání o komunikaci s lidmi, kteří mají problémy se sluchem, nebo zážitkové semináře "Stáří je stav mysli", prohlédli si nové AGE centrum a zařízení pro seniory Sociálních služeb Olomouc. Součástí projektu byly i úspěšné moderní pohybové a taneční aktivity, letos jsme nabídli například jízdu na koloběžce, oblíbený nordic walking, kruhové tance Z celého světa a Tančírnu pro starší a pokročilé s živou hudbou.

 

Projekt pravidelně financují jednotlivé organizace ze svých rozpočtů, v roce 2018 jej částečně spolufinancoval Olomoucký kraj.

Detaily všech akcí a fotografie jsou na webu www.senioribezhranic.cz

 

za organizátory:

Bc. Milada Šnajdrová

best.jpg
akuma.jpg
bea.jpg
centrum-pohybu.jpg
css-olomouc.jpg
tancirna-2.jpg


Poslední změna 22. 11. 2018 08:27:18