Hledají se nejlepší sportovci regionu. Kraj sbírá nominace

15. 12. 2023

Olomoucký kraj opět ocení nejlepší sportovce roku. Nominovat jednotlivce, družstva či trenéry může veřejnost po celý měsíc. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo. Slavnostní předání cen se uskuteční 19. března v Městském domě v Přerově.

„Olomoucký kraj má mnoho úspěšných sportovců, kteří hrdě reprezentují nejen sebe a své oddíly, ale také náš region. Proto, letos už po třiadvacáté, opět oceníme nejlepší závodníky či trenéry, a to celkem v osmi kategoriích. Budeme rádi za všechny nominace, které k nám na kraj od veřejnosti doputují,“ řekl hejtman Josef Suchánek.

Anketu Sportovec Olomouckého kraje vyhlašuje hejtmanství od roku 2001. Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty v kategoriích nejlepší sportovec, družstvo, junior, juniorské družstvo, trenér a hendikepovaný sportovec či sportovkyně.

Udělovat se bude také Cena Olomouckého kraje, na kterou může být nominován aktivní, případně bývalý významný sportovec či trenér, který působil v našem regionu a dosáhl výjimečných úspěchů i na mezinárodním poli. Nominace se mohou scházet také pro udělení čestného ocenění. To je určené pro osobnost, která významným způsobem přispěla k rozvoji tělovýchovy a sportu v některém ze sportovních klubů v regionu.

„Hejtmanství podporuje jak samotné sportovce a jejich kluby, tak například i trenéry a zároveň přispívá na opravu a obnovu sportovního vybavení, hřišť nebo tělocvičen. Naší snahou je, aby se ke sportu mohl dostat každý, kdo o něj projeví zájem,“ dodal hejtman Suchánek.

Návrhy je možné zasílat do 5. ledna 2024 na adresu Olomoucký kraj, Odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. E-mailem je možné návrhy zaslat na posta@olkraj.cz, zájemci mohou také využít datovou schránku nebo přijít osobně na krajskou podatelnu. Vzor nominačního listu a další informace naleznete na cenykraje.cz.

Hledají se nejlepší sportovci regionu. Kraj sbírá nominace


Poslední změna 20. 12. 2023 08:47:51