Helfštýn bude celý den patřit rodině

06. 09. 2023

V neděli 10. září se uskuteční tradiční Den pro rodinu vlastní i náhradní. Nedělní program se letos stěhuje ze Smetanových sadů na hrad Helfštýn, který návštěvníkům nabídne řadu aktivit. Program odstartuje o půl desáté dopoledne. Akce se koná v rámci Týdne (pro) pěstounství. V rámci Dní evropského kulturního dědictví mají všichni návštěvníci vstup nejen na akci, ale i na hrad zcela zdarma.

Příjemný den plný zábavy a informací k náhradnímu rodičovství připravuje Olomoucký kraj ve spolupráci s hradem Helfštýn, za účasti organizací, které pracují s pěstounskými rodinami.

Akce láká k setkání rodin a společnému trávení volného času. Mottem letošní akce je nejen oslava rodičovství, ale také pěstounství, které nabývá na stále větším významu. Je vnímána potřeba zvýšení povědomí celé veřejnosti o smyslu pěstounské péče s cílem vyvrátit mýty o ní a zvýšit počet zájemců o pěstounskou péči.

Den pro rodinu vlastní i náhradní je jedinečnou příležitostí pro setkání rodin, náhradních rodičů, ale i zájemců o oblast náhradního rodičovství. Nejen pro ně, ale pro všechny účastníky akce, je připraven jedinečný zábavný i poučný program.

Na akci se kromě hlavních organizátorů podílí i organizace doprovázející pěstounské rodiny: Náruč dětem, Centrum pro rodinu a děti Olomouc, Maltézská pomoc, Na dlani, Dobrá rodina, SOS dětské vesničky, ISIS: Občanské sdružení pro pomoc náhradním rodinám, Spolu pro rodinu, Středisko sociální prevence Olomouc, Eurotopia, Vlaštovky a další.

Akce se koná za podpory Olomouckého kraje, záštitu nad akcí převzal Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast.

Helfštýn bude celý den patřit rodině
Helfštýn bude celý den patřit rodině, archivní foto


Poslední změna 06. 09. 2023 12:51:22