Hejtmanství zve pěstouny na setkání

30. 08. 2018

Setkání pěstounů a lidí, kteří se o pěstounskou péči zajímají, plánuje na září Olomoucký kraj. Společně s Ministerstvem práce a sociálních věcí, orgány sociálně-právní ochrany dětí a neziskovými organizacemi tak chce lidem poděkovat za to, jak se o děti bez biologických rodičů starají. Akce se uskuteční 16. září v olomoucké Pevnosti poznání.

„Pěstounská péče je pro řadu dětí jedinou nadějí na to, jak získat rodinu. A protože kraj rodinný život podporuje, snažíme se pomoci i lidem, kteří se už pěstouny stali nebo stát chtějí. Na Dni pro pěstounství se doví všechny informace, které je zajímají,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, jenž nad akcí převzal záštitu.

Program pěstounského dne začne v deset hodin dopoledne a potrvá až do osmnácti hodin. Děti se mohou těšit na hry, soutěže nebo hudební vystoupení. Pro dospělé organizátoři připravili například besedu s odborníky na téma náhradní rodinné péče.

Celá akce je pro návštěvníky zdarma. Navíc mohou využít zvýhodněné vstupné do Pevnosti poznání, kde objeví tajemství vesmíru nebo lidského mozku.

ilustrační foto


Poslední změna 30. 08. 2018 13:03:54