Hejtmanství podpoří obnovu značení turistických tras

03. 05. 2021

Podporu údržby pěšího, lyžařského a cyklistického pásového značení turistických tras v Olomouckém kraji schválili na svém posledním zasedání krajští zastupitelé. Klub českých turistů letos díky půlmilionové dotaci obnoví značení třetiny z téměř čtyř tisíc kilometrů turistických cest v regionu.

„Řádné značení má pro turisty zásadní význam. Bez něho se jen těžko dostanou do cíle své cesty. Na jeho obnovu proto kraj přispívá pravidelně,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Klub českých turistů použije dotaci nejen na obnovu značení, provede také revizi a průzkum nových, neprůchodných nebo poničených tras pro pěší, lyžaře a cyklisty. Zaměří se i na výměnu poškozených směrovek, tabulek a map.

„Jen pro představu, na území Olomouckého kraje najdeme více než tři stovky směrovníků, přes osmdesát stojanů map a na čtyři desítky rámů map – to všechno musí kvalifikovaní značkaři obejít a postarat se o údržbu,“ doplnila Sokolová.

Část krajské dotace použije klub na popularizaci svých aktivit.

Hejtmanství podpoří obnovu značení turistických tras


Poslední změna 03. 05. 2021 08:27:42