Hejtmanství podpoří cesty studentů do zahraničí

15. 01. 2019

Také letos Olomoucký kraj podpoří studijní cesty žáků středních, vyšších odborných a posluchačů vysokých škol. Stipendium je poskytováno na studijní pobyty v délce nejméně dvou měsíců - na každý měsíc v zahraničí mohou žadatelé od hejtmanství získat až tři tisíce korun. O peníze si ale musí požádat do 21. ledna.

„Každá zahraniční zkušenost je pro mladé lidi přínosem, jelikož se naučí spoléhat sami na sebe, zlepší si jazykové schopnosti a zvýší profesní připravenost. Z toho důvodu Olomoucký kraj už od roku 2008 zahraniční pobyty podporuje a za tu dobu pomohl více než 700 mladým lidem vycestovat za studii,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Ladislav Hynek.

Krajské peníze mohou studenti využít například na úhradu cestovních výdajů, ubytování, stravování či k nákupu studijních materiálů. Více podrobností o dotačním programu včetně přesných podmínek pro poskytnutí dotace naleznete zde.

Olomoucký kraj pravidelně podporuje také učně a studenty oborů, po kterých je na trhu práce největší poptávka. Letos mezi ně rozdělí sedm miliónů korun.

Hejtmanství podpoří cesty studentů do zahraničí


Poslední změna 15. 01. 2019 13:38:29