Hejtmanství podpoří aktivní život seniorů

11. 06. 2018

Téměř jeden milión korun plánuje letos investovat Olomoucký kraj do podpory aktivního života seniorů. Peníze mají posloužit například na pořádání speciálních poznávacích akcí, oslavy svátku seniorů nebo vzdělávací projekty.

Chceme, aby senioři trávili podzim života aktivně a ne, aby žili v odloučení. To je hlavním cílem krajského dotačního programu,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Hejtmanství se starším lidem a podpoře rodin věnuje dlouhodobě. Právě propojení generací je dalším záměrem Olomouckého kraje.

„V rámci nového projektu chceme například vybudovat naučnou stezku, po které se společně projdou senioři, jejich děti i vnuci a vnučky. Plánujeme také uspořádat seminář s výživovou poradkyní zaměřený na stravování seniorů,“ dodal náměstek hejtmana Jiří Zemánek.

Na zmiňovaný dotační program chce Olomoucký kraj využít finanční podporu od ministerstva práce a sociálních věcí. První etapa podobného projektu, kterou hejtmanství organizovalo vloni, měla velký ohlas. Zapojily se do ní stovky lidí.

Hejtmanství podpoří aktivní život seniorů


Poslední změna 11. 06. 2018 09:37:32