Hejtmanství opět pomůže s populárním půlmaratonem

21. 03. 2018

Tři měsíce zbývají do zahájení oblíbeného Mattoni 1/2Maratonu, který se během let stal největším regionálním půlmaratonem v České republice a jednou z nejvýznamnějších sportovních akcí v kraji. V úterý 20. března proběhla na olomoucké radnici tisková konference, kde pořadatelé informovali o přípravách závodu i o novinkách, na které se mohou běžci a diváci těšit.

„Fakt, že se půlmaratonu účastní jak profesionální sportovci, tak i amatéři, je jedním z důvodů, proč kraj tuto akci a řadu dalších podporuje,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu František Jura.

Zhruba jednadvacet kilometrů dlouhou trasu v barokních kulisách krajského města si ani letos nenechají ujít vytrvalci a hvězdy světové atletiky.

Rychlá trať, na kterou jsou běžci v Olomouci zvyklí, zůstane zachovaná a zároveň dojde k navýšení počtu startovních čísel. Půlmaraton a rodinný běh poběží dohromady 10 tisíc závodníků,“ uvedl manažer závodu Tomáš Coufal.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc je držitelem prestižní zlaté známky Mezinárodní asociace atletických federací IAAF, kterou se může pyšnit jen necelá dvacítka světových měst.

Olomoucký půlmaraton je moje srdcovka, na které nechci chybět. Olomouc si navíc takový závod rozhodně zaslouží,“ řekla legendární vytrvalostní běžkyně Petra Kamínková.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc odstartuje z Horního náměstí v sobotu 23. června v 18.30. Součástí programu bude také největší moravský veletrh sportovních potřeb a zdravého životního stylu Moravia Sport Expo.

foto: www.runczech.com


Poslední změna 21. 03. 2018 09:49:21