Hejtmanství ocení top sportovce regionu. Na zasílání nominací máte měsíc

13. 01. 2022

Ještě celý měsíc mohou lidé nominovat osobnosti na Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti sportu. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo, předání ocenění by se mělo konat 16. února příštího roku v Moravském divadle Olomouc.

„V důsledku omezení souvisejících s epidemickými opatřeními proti šíření koronaviru se letos předávání cen neuskutečnilo, což mě moc mrzí. V roce 2022 si to snad všichni vynahradíme, a tak už teď můžeme nominovat sportovní osobnosti, které získají ocenění v příštím roce,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Anketu Sportovec Olomouckého kraje vyhlašuje hejtmanství od roku 2001. Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty v kategoriích nejlepší sportovec, družstvo, junior, juniorské družstvo, trenér, hendikepovaný sportovec či sportovkyně. Udělovat se bude také Cena Olomouckého kraje, na kterou může být nominován aktivní, případně bývalý významný sportovec či trenér, který působil v našem regionu a dosáhl výjimečných úspěchů i na mezinárodním poli. Nominace se mohou scházet také pro udělení čestného ocenění. To je určené pro osobnost, která významným způsobem přispěla k rozvoji tělovýchovy a sportu v některém ze sportovních klubů v regionu.

„Olomoucký kraj podporuje sport, a to nejen ten profesionální, mnoho způsoby.  Talentovaných a šikovných sportovců, jednotlivců i celých týmů, je v našem regionu spousta,“ zdůraznil náměstek Zácha.

Návrhy je možné zasílat do 20. ledna, veškeré informace o udělování cen i jednotlivých kategoriích najdou lidé na stránce www.cenykraje.cz.

archivní foto


Poslední změna 13. 01. 2022 14:30:16