Hejtmanství navýší kapacity středních škol. Reaguje tak na vysokou poptávku

26. 05. 2023

Olomoucký kraj reaguje na vysokou poptávku po středoškolském vzdělávání, a proto navýší kapacitu středních škol. Některé z nich se rozšíří ještě letos, k dalšímu nárůstu volných míst dojde v příštím školním roce.

„Aktuálně se navýšení kapacit týká Střední školy řemesel v Šumperku a Střední odborné školy Hranice. Do prvních ročníků se tak v září dostane více studentů, než kolik bylo původně zamýšleno,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

V Šumperku by se počet žáků zmiňované střední školy měl navýšit o 260 na celkových 1100, v Hranicích se má kapacita školy zvednout na 355 osob.

Hejtmanství už také usilovně pracuje na tom, aby se počty přijatých uchazečů zvedly ještě v dalších vzdělávacích zařízeních. Velký zájem byl letos například o studium na gymnáziích, především pak přímo v krajském městě.

„Nejde jen o kapacity samotných škol, ale je třeba sehnat také dostatek učitelů. V navyšování volných míst na školách budeme pokračovat i příští rok,“ ujistil Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Hejtmanství navýší kapacity středních škol. Reaguje tak na vysokou poptávku


Poslední změna 26. 05. 2023 11:59:47