Hejtman tentokrát medaili nepředával, ale dostal

04. 11. 2019

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk je čerstvým držitelem medaile za zásluhy hasičského záchranného sboru. Obdržel ji ve čtvrtek 31. října z rukou generálního ředitele HZS ČR Drahoslava Ryby. Ke slavnostnímu aktu došlo na zámku ve Zbirohu.

„Je to trošku zvláštní situace. Obvykle totiž ocenění předávám - třeba těm, kteří vynikají v kultuře, sportu nebo v sociální oblasti. A pak jsem také trochu nesvůj z toho, že jsem dostal hasičkou medaili, ale požární kombinézu jsem na sobě nikdy neměl. O to více si jí cením,“ uvedl Okleštěk.

Hejtman získal ocenění za podíl na rozvoji integrovaného záchranného systému. Právě Olomoucký kraj pod Oklešťkovým vedením rozděluje profesionálním i dobrovolným hasičům milióny korun ročně na nákup techniky a práci s mládeží. Požárníkům hejtmanství přispívá například na nová auta, čerpadla, přilby nebo dýchací přístroje. V případě mimořádných situací se kraj podílí také na koordinaci práce hasičů, policie a záchranné služby. Ladislav Okleštěk rovněž aktivně spolupracuje se sbory a každý rok navštíví desítky hasičských akcí.

Stejné ocenění jako hejtman získal velitel Krajského ředitelství policie v Olomouci Tomáš Landsfeld a tajemník bezpečnostní rady v Litovli Petr Grepl. Ředitel krajských hasičů Karel Kolářík a hasiči Roman Kika ze stanice Olomouc, Zdeněk Veverka z Přerova, Jaromír Hejl z Konice a Milan Jurník z Prostějova obdrželi medaili prvního stupně.

Osobnosti, které se dlouhodobě zasazují o vynikající spolupráci s hasičským záchranným sborem a podílí se tak na zajištění bezpečnosti občanů, ocenili hasiči u příležitosti výročí Dne vzniku samostatného československého státu.

Hejtman tentokrát medaili nepředával, ale dostal
Hejtman tentokrát medaili nepředával, ale dostal
Hejtman tentokrát medaili nepředával, ale dostal


Poslední změna 04. 11. 2019 16:01:38