Hejtman Rozbořil se setkal s organizátory olomouckého 1/2Maratonu

10. 02. 2016

Nejpopulárnější. Nejatraktivnější. Dvě slova, která se nejčastěji objevují v souvislosti s Mattoni 1/2Maratonem Olomouc.

Letos se tento prestižní podnik poběží v sobotu 25. června. Na start se postaví 6200 závodníků. Kapacita je přitom už z více než 75 procent naplněná. 1/2Maratonu bude předcházet oblíbený Rodinný běh.

„Mattoni 1/2Mararton Olomouc patří k nejvýznamnějším akcím v regionu. Účastnit se ho může opravdu každý. Olomoucký kraj, který se věnuje podpoře sportu od začátku svého fungování a pamatuje na všechna odvětví, uvolní na organizaci tohoto masového závodu, stejně jako v loňském roce, 700 000 korun,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc patří už řadu let mezi nejoblíbenější běžecké závody u nás. Zatímco v roce 2014 se díky účasti největších světových maratonských hvězd zapsala Hanácká metropole na atletickou mapu světa, loni získal závod nejvyšší ocenění Mezinárodní asociace atletických federací IAAF – zlatou známku kvality.

„Chci, aby Česká republika nebyla známá jen pivem nebo „zlatou“ Prahou, ale aby se každému cizinci vybavil i běh. A tím pádem moderní a aktivní národ,“ uvedl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Účastníky olomouckého Mattoni 1/2 Maratonu letos čeká drobná změna. Kvůli uzavírce jedné z olomouckých ulic povede trasa závodu v blízkosti cíle jinudy, než byli dosud zvyklí. Aktuální informace o celé akci budou vždy včas zveřejňovány na webu i v měsíčníku Olomouckého kraje.

Hejtman Rozbořil se setkal s organizátory olomouckého 1/2Maratonu


Poslední změna 10. 02. 2016 15:19:28