Hejtman Rozbořil se setkal s gubernátorem partnerského regionu Kostroma

13. 06. 2016

Olomoucký kraj navštívila delegace z partnerského regionu Kostroma, který je součástí Ruské federace. Hejtman Jiří Rozbořil jednal se svým protějškem Sergejem Konstantinovičem Sitnikovem především o dalším rozvoji vzájemné spolupráce.

„Lesnictví, školství a také podnikatelské příležitosti – to vše máme s partnery z Kostromy společné. Teď je třeba najít možnosti, jak stávající spolupráci ještě prohloubit a rozvinout, aby z ní plynuly výhody pro obě strany,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

„Naše spolupráce se zatím odehrává hlavně v oblasti školství. V loňském roce u nás byli na stáži studenti Střední lesnické školy v Hranicích. Letos naopak zamířili žáci kostromské Vyšší odborné lesnické školy sem. Jsem přesvědčen, že jsou i další možnosti pro případnou spolupráci,“ doplnil gubernátor Kostromy Sergej Konstantinovič Sitnikov.

Delegace z Kostromy stráví v Olomouckém kraji dva dny. Dnes ji čeká návštěva právě Střední lesnické školy v Hranicích. Zítra zavítá na Univerzitu Palackého, na Krajském úřadu se setká s válečnými veterány, položí květiny na ústředním hřbitově v Olomouci a prohlédne si město.

Kostromská oblast se nachází severovýchodně od Moskvy. Její velkou část pokrývají lesy, což z ní činí jednoho z největších evropských producentů dřeva. Olomoucký kraj navázal partnerství s regionem Kostroma 26. července 2004.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
img-9823.jpg
img-9847.jpg


Poslední změna 13. 06. 2016 14:56:53