Hejtman Rozbořil přijal úspěšné účastníky sportovních her seniorů

26. 07. 2016

Se seniory, kteří úspěšně reprezentovali Olomoucký kraj na sportovních hrách v řadě měst po celé České republice i ve slovenském Bardějově, se dnes setkal hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

„Velmi si těchto lidí vážím. I přes svůj věk a nemoci, které je mnohdy trápí, nerezignovali a žijí naplno. Jejich sportovní výkony mě udivují a opravdu ze srdce jim k nim blahopřeju,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Vyhodnocení výsledků, kterých v tomto roce senioři z Olomouckého kraje na sportovních hrách dosáhli, bylo hlavním tématem zasedání Krajské rady seniorů.

„Sport je mezi našimi seniory velmi oblíbený. Oni se nechtějí her pouze zúčastnit, chtějí je vyhrát. O tom svědčí například bohatá medailová žeň z mezinárodních her v Praze, kde naši senioři skončili na celkovém třetím místě, když posbírali dvacet šest medailí – z toho čtyři zlaté,“ uvedla předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje Milena Hesová.

Krajská rada se zabývala také podrobnostmi seniorského cestování, které odstartuje už v polovině srpna. Olomoucký kraj v jeho rámci připravil výlety pro tři tisícovky seniorů z regionu.

Nechyběly ani informace o programu ke Dni seniorů. V Olomouci proběhne třeba volba Babičky Olomouckého kraje nebo koncert Jožky Černého.

Hejtman Rozbořil přijal úspěšné účastníky sportovních her seniorů
Hejtman Rozbořil přijal úspěšné účastníky sportovních her seniorů


Poslední změna 26. 07. 2016 11:47:22