Hejtman Rozbořil otevřel zrekonstruovaný dům seniorů v Náměšti na Hané

04. 11. 2016

Dům seniorů František v Náměšti na Hané má za sebou rozsáhlou rekonstrukci. Díky ní se teď může pochlubit novou přístavbou.

„Původní prostory už naprosto nevyhovovaly potřebám klientů. Měli jsme dvě budovy spojené koridorem. V každém pokoji byla až tři lůžka a pokoje měly společné sociální zařízení. Chybělo také odpovídající zázemí pro zaměstnance. Tento stav už byl opravdu neudržitelný,“ řekl Luboš Boxan, ředitel Domu seniorů František.

Za téměř padesát osm milionů korun se za rok a půl podařilo v Náměšti na Hané vybudovat přístavbu s maximálně dvoulůžkovými pokoji. Vždy dva mají společné sociální zařízení. Nechybí ani pokoje pro manželské páry. Proběhla také rekonstrukce původního objektu. Kapacita domu zůstala zachována. Celkem tu může žít 53 seniorů.

Plný provoz zařízení slavnostně zahájil Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil společně s náměstkyní pro sociální záležitosti Yvonou Kubjátovou.

„Sociální oblast byla v uplynulých čtyřech letech jednou z priorit vedení Olomouckého kraje. Jsem přesvědčen, že velký důraz na ni budou klást i noví zastupitelé,“ uvedl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

„Investice do oprav domů pro seniory jsou velmi důležité. Poptávka po místech v těchto zařízeních stále roste. Kvalitní ubytování a služby jsou přitom tím prvním, o co se klienti zajímají, když si podávají žádost o přijetí“ sdělila náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast Yvona Kubjátová.

Stavební práce v Domě seniorů František probíhaly za plného provozu. Kromě ubytování tu teď senioři mají k dispozici také rehabilitaci či terapeutickou i kulturní místnost, ve které budou probíhat také mše.

Stejně jako další domy pro seniory i ten v Náměšti na Hané eviduje velký přebytek žádostí o přijetí. Čekací doba se tu pohybuje v řádu měsíců.

Více fotografií najdete zde.

Hejtman Rozbořil otevřel zrekonstruovaný dům seniorů v Náměšti na Hané
Hejtman Rozbořil otevřel zrekonstruovaný dům seniorů v Náměšti na Hané
Hejtman Rozbořil otevřel zrekonstruovaný dům seniorů v Náměšti na Hané


Poslední změna 04. 11. 2016 14:53:51