Hejtman Rozbořil obdržel rezignaci náměstka pro dopravu

15. 09. 2015

Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil dnes obdržel rezignaci náměstka pro dopravu Aloise Mačáka.

Prohlášení hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila k situaci kolem kauzy Aloise Mačáka:

Dnes jsem obdržel rezignaci pana Aloise Mačáka na všechny funkce ve vedení Olomouckého kraje, včetně rezignace na člena krajského zastupitele. Tzn., že dnešním dnem už pan Mačák není mým náměstkem pro oblast dopravy.

S ohledem na události posledních dnů to beru jako nejlepší možné řešení a jsem rád, že se pan Mačák k tomuto kroku rozhodl.

Po seznámení se s okolnostmi kolem této kauzy jsem přesvědčen, že se nejednalo o korupční jednání, že tato kauza nemá spojitost ani s financováním ČSSD a už vůbec se netýká fungování v rámci Olomouckého kraje.

Na druhou stranu si myslím, že financování veřejně činné osoby soukromou firmou je minimálně neetické. I z tohoto důvodu jsem postoj pana Mačáka přivítal.

Co se týče osoby pana Aloise Mačáka, tak za dobu působení v politice odvedl dobrou práci a jako náměstek hejtmana přes dopravu má své zásluhy na bezproblémovém fungování resortu, který měl v kompetenci.

Prohlášení Aloise Mačáka k jeho dnešní rezignaci na veřejné funkce:

Tato moje osobní záležitost může poškozovat dobré jméno ČSSD, Olomouckého kraje, ale i osob v mém okolí, kterých si vážím. Proto jsem se rozhodl k dnešnímu dni rezignovat na všechny veřejné funkce.


Poslední změna 15. 09. 2015 11:51:18