Hejtman Rozbořil dnes zahájil stavbu D1 Přerov - Lipník nad Bečvou

14. 07. 2015

Úsek dálnice D1 Přerov – Lipník nad Bečvou je předposlední chybějící částí naší nejdůležitější dopravní tepny, která spojuje strategická průmyslová centra Praha – Brno – Ostrava. Výstavba tohoto úseku je největší silniční stavbou připravovanou v posledních letech. Region by díky kvalitní dopravní obslužnosti mohl získat i nové investory.

Dokončení dálnice Přerov – Lipník nad Bečvou a stejně tak intenzivní přípravné práce na úseku Říkovice – Přerov jsou  pro Olomoucký kraj zásadní. Připravujeme strategickou průmyslovou zónu v lokalitě bývalého letiště Bochoř a bez napojení silniční a dálniční infrastruktury by byl jakýkoliv náš záměr neefektivní,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Konečná dostavba D1 do Říkovic je prioritou i pro vedení města Přerova a Lipníka nad Bečvou. Rychlé řešení dokončení celého úseku dálnice dnes přislíbil ministr dopravy Dan Ťok. Podle něj je v současné době vykoupenu 40 procent pozemků. „Uděláme vše pro to, abychom co nejdříve dokončili přípravu i stavbu dalšího úseku D1 kolem Přerova," řekl ministr.

Dnešní zahájená stavba předposledního úseku D1 zahrnuje kromě hlavní trasy také přeložku silnic I. a II. třídy, stejně tak několika silnic III. třídy. V trase jsou situovány čtyři mimoúrovňové křižovatky a součástí je i velká oboustranná odpočívka.

„Nový úsek úplně propojí dálnici D1 od Přerova a D47 od Ostravy s rychlostní komunikací R35 od Olomouce a se silnicí I/47. Díky tomu vznikne u Lipníka nad Bečvou dopravní uzel, který spojí mezinárodní tranzitní síť s místní infrastrukturou,“ dodal ministr dopravy Dan Ťok.

Po nové čtrnáctikilometrové trase dálnice v úseku Přerov – Lipník nad Bečvou by měli první řidiči projet v druhé polovině roku 2018. 

Více fotografií naleznete zde.

Hejtman Rozbořil dnes zahájil stavbu D1 Přerov - Lipník nad Bečvou
Hejtman Rozbořil dnes zahájil stavbu D1 Přerov - Lipník nad Bečvou
Hejtman Rozbořil dnes zahájil stavbu D1 Přerov - Lipník nad Bečvou


Poslední změna 14. 07. 2015 15:23:42