Hejtman předal dárcům krve stříbrné medaile

07. 11. 2018

Stříbrné medaile profesora Jana Janského za dvacet odběrů krve převzali dárci z Olomoucka. Společně se zástupci Českého červeného kříže jim ocenění předal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a jeho náměstek Dalibor Horák. Slavnostní akce se uskutečnila v úterý 6. listopadu v Regionálním centru Olomouc.

Dárci krve pomáhají zachraňovat lidské životy bez nároku na jakoukoliv formu ocenění, prostě jenom proto, že to považují za správné. Jsou příkladem pro nás všechny. Patří jim za to velké díky,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Dvaceti odběrů krve letos na Olomoucku dosáhly téměř tři stovky dárců. Stříbrnou medaili profesora Janského osobně převzala zhruba polovina z nich.

Každý z nás se může dostat do situace, v níž bude záchrana zdraví jeho samotného nebo někoho z blízkých záviset na poskytnutí nejcennějšího daru – lidské krve. Jsem proto rád, že se stále daří nacházet ty, kteří pravidelně podstupují odběry a zachraňují tak životy jiných,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Olomoucký kraj dárcovství krve dlouhodobě podporuje – letos prostřednictvím příspěvku ve výši 300 tisíc korun pro Český červený kříž v Olomouci. Z peněz od hejtmanství jsou hrazeny také kurzy první pomoci pro profesionální záchranáře i širokou veřejnost.

Fotogalerie zde.

Hejtman předal dárcům krve stříbrné medaile


Poslední změna 07. 11. 2018 12:02:00