Hejtman ocenil tři hasiče z Olomouckého kraje

23. 09. 2016

Medaili Olomouckého kraje za zásluhy o bezpečnost obdrželi v pátek 23. září profesionální hasiči Pavel Thin a Zbyněk Hradil. Dobrovolný hasič Jiří Vaněk získal vyznamenání za záchranu lidského života. Medaile si všichni ocenění převzali z rukou hejtmana Jiřího Rozbořila na posledním zasedání stávajícího krajského zastupitelstva.

„Profesionálních i dobrovolných hasičů si nesmírně vážím, neboť svoji práci dělají s plným nasazením a s vědomím, že se sami mohou dostat do ohrožení života. Je třeba alespoň touto cestou ocenit jejich zásluhy o bezpečnost našich občanů a našeho majetku,“ uvedl hejtman Rozbořil.

Profesionální hasič Pavel Thin je velitelem čety na centrální požární stanici v Olomouci. Ocenění od hejtmana získal především za schopnosti, které prokázal jako velitel zásahu při likvidaci požáru skladu textilu v Olomouci – Bělidlech, který patřil k nejrozsáhlejším v našem regionu za posledních několik desítek let. 

Další oceněný Zbyněk Hradil v současné době působí jako velitel družstva na centrální požární stanici v Olomouci. Podílel se mimo jiné na likvidaci rozsáhlých povodní na Moravě v roce 1997 a 2006. Má bohaté znalosti a zkušenosti, které uplatňuje při výkonu své velitelské práce. Rovněž se aktivně věnuje požárnímu sportu a v této oblasti patří mezi celostátně uznávané osobnosti.

Medaili za akci, na jejímž konci byli zachráněni lidé, obdržel dobrovolný hasič Jiří Vaněk. Jako člen jednotky dobrovolných hasičů Tři Dvory se letos v červnu podílel na záchraně osob z hořícího domu v Litovli a svým příkladným a rozhodným jednáním zásadně přispěl k záchraně dvou lidských životů. 

Více fotografií z ocenění hasičů a z posledního zasedání stávajícího krajského zastupitelstva najdete zde.

Hejtman ocenil tři hasiče z Olomouckého kraje
Hejtman ocenil tři hasiče z Olomouckého kraje
Hejtman ocenil tři hasiče z Olomouckého kraje


Poslední změna 23. 09. 2016 12:22:51