Hejtman ocení lidi, kteří pomáhají osobám se zdravotním postižením

21. 02. 2022

Olomoucký kraj vyhlašuje další ročník udílení Cen hejtmana za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením. Nominace mohou lidé posílat do 28. února.

„Chceme tímto způsobem poděkovat těm, kteří mají srdce na správném místě – lidem, kteří pomoc neberou jako svoji povinnost, nýbrž jako poslání,“ řekl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství letos bude ceny udělovat už posedmnácté. Oceněny mohou být jak fyzické, tak i právnické osoby jako jsou společnosti nebo firmy.

„Udílení cen proběhne ve dvou kategoriích – profesionál a dobrovolník. Nominován může být kdokoli, kdo pomáhá osobám se zdravotním postižením i ten, kdo tuto práci výrazně sponzoruje nebo vyvíjí osvětovou či publikační činnost, která se tomuto tématu věnuje,“ uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí.

Podrobnější informace a nominační formulář je k dispozici na webových stránkách olkraj.cz v sekci Pro osoby se zdravotním postižením.

V roce 2021 získali ocenění Mojmír Janků a Vlastimil Mráček (na fotografii zleva: hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, Mojmír Janků, Vlastimil Mráček, Ivo Slavotínek - 1. náměstek hejtman)


Poslední změna 21. 02. 2022 11:26:51