Hejtman Košta zahájil další ročník prezentace středních škol Scholaris

23. 11. 2016

Na Střední škole polytechnické v Olomouci dnes odstartoval již 21. ročník prezentační výstavy vzdělávacích oborů středních a vyšších odborných škol Scholaris. Dvoudenní akci zahájil hejtman Olomouckého kraje Oto Košta společně s náměstkem pro oblast školství Ladislavem Hynkem. Žákům základních škol, kteří přemýšlejí o dalším studiu, se letos představuje celkem 85 vystavovatelů.

„Výstava Scholaris je skvělou příležitostí jak seznámit žáky i jejich rodiče s možnostmi dalšího vzdělávání. Velkou roli při výběru studia mohou hrát také nadstandartní finanční pobídky pro studenty, které Olomoucký kraj poskytuje. V letošním roce mají žáci například možnost získat zajímavá stipendia v již 40 podporovaných oborech, a to jak učebních, tak technických s maturitní zkouškou,“ uvedl hejtman Oto Košta. „Myslím, že významnou motivací pro žáky jsou i velmi oblíbená stipendia na studium v zahraniční,“ doplnil hejtman.

Kromě samotné prezentace oborů jednotlivých škol se návštěvníci mohou těšit také na soutěže zručnosti, výstavu žáků středních škol nebo prezentaci zaměstnanců úřadu práci či pedagogicko-psychologické poradny. Svou nabídku zde letos prezentuje 77 škol z Olomouckého kraje a také tři školy ze sousedních regionů.

„Olomoucký kraj klade velký důraz na vysokou uplatnitelnost absolventů na trhu práce. Důkazem toho je úzká spolupráce mezi krajem, školami a zaměstnavateli při zařazování nových oborů vzdělání. Věřím, že si žáci z pestré nabídky učebních oborů vyberou pro sebe ten nejvhodnější,“ řekl náměstek hejtmana Ladislav Hynek.

Jednadvacátý ročník expozice vzdělávacích oborů je poslední ze série výstav v Olomouckém kraji. Prezentační výstavy pro školní rok 2016/2017 již proběhly v Šumperku, Jeseníku, Prostějově a Přerově. V Olomouci výstava potrvá do čtvrtka 24. listopadu.

Víc fotografií najdete zde.

Hejtman Košta zahájil další ročník prezentace středních škol Scholaris
Hejtman Košta zahájil další ročník prezentace středních škol Scholaris
Hejtman Košta zahájil další ročník prezentace středních škol Scholaris


Poslední změna 23. 11. 2016 14:08:23